DOE HET ZELF HOUTEN LUIKEN

Toen we eenmaal onze oude ramen hadden laten vervangen , dachten we dat we ze een beetje meer aan de buitenkant moesten aankleden. We besloten dat ze echt houten luiken nodig hadden. We hebben geprijsd wat het zou kosten voor nieuwe luiken en we ontdekten dat het meer dan $ 100 tot $ 300 per paar zou zijn. Dat was veel te veel geld voor ons (en ik neem aan dat je hetzelfde voelt ?, heb ik gelijk?). Dus we zijn in plaats daarvan gaan ontwerpen om een ​​goedkoper alternatief te bedenken.

Het ontwerp dat we bedachten, wordt eigenlijk “cottage style board-n-batten houten luiken met een Z-balk” genoemd. We besloten dat we een paar houten luiken konden bouwen voor minder dan $ 40. Dat leek er meer op! Een stuk goedkoper dan het alternatief om luiken te kopen.

DIY houten luiken

houten luiken

We hebben veel verzoeken gehad om een ​​zelfstudie te maken over hoe we onze houten luiken hebben gebouwd, dus hier is het.

Bouw je  eigen houtblinden tutorial

voorste en achterste luiken

 

Notes

 •  Dit zijn instructies voor slechts één houten sluiter, één kant van het venster. Pas uw materiaalhoeveelheden aan voor het aantal luiken dat u nodig heeft.
 • Schroef de planken tegen elkaar aan de achterkant, zodat alle schroefkoppen uit het zicht verdwijnen. Zorg ervoor dat de koopschroeven minder zijn dan de dikte van het materiaal dat aan elkaar is geschroefd en weersbestendig, zodat ze geen lelijke roestvlekken achterlaten op uw hout.

Gebruikte hulpmiddelen

 • Verstekzaag
 • Boren
 • Hamerboor – Voor installatie op bakstenen of betonnen oppervlakken.
 • Zaag paarden (optioneel)

Gebruikt materiaal (genoeg materiaal voor twee luiken rond één venster)

 • (12) 6 ‘Cedar Fence Planken – Ongeveer $ 2,50 per stuk. Dit geeft je een paar extra voor het geval dat!

houten luiken

Losse vellen voor 45 “sluiter  (lengte x breedte x dikte)

 • (3) Borden – 45 “x 5 1/2” x 1/2 “
 • (2) Frontlatten – 16 1/2 “x 5 1/2” x 1/2 “
 • (2) Achterslatten – 14 1/2 “x 5 1/2” x 1/2 “
 • (1) Z-balk – 27 3/4 “x 5 1/2” x 1/2 “

Bouw stappen

houten sluiter handleiding stap één

houten sluiter handleiding stap twee

houten sluiter tutorial stap drie

Dit is hoe ik de latten op afstand van elkaar leg. Ik heb een stuk cederhouten plank gebruikt dat 5 1/2 “breed was om het van de boven- en onderkant af te zetten.

houten luiken-2

 

houten sluiter tutorial stap vier

Gebruik klemmen om alles bij elkaar te houden als je de stukken op hun plaats hebt. Draai vervolgens de houten luiken om en schroef ze samen. Op deze manier zie je de schroefkoppen niet aan de voorkant. Zorg ervoor dat de schroeven kort genoeg zijn om er niet doorheen te prikken.

houten luiken-4 houten luiken-3

Gebruik externe houtschroeven zodat ze niet roesten.

houten luiken-6 houten luiken-5

Nu, in stap vijf, kunt u de achterlatten vastschroeven om de luiken enigszins van de muur te verschuiven.houten sluiter tutorial stap vijf

Toen we een set van deze houten luiken maakten, dachten we dat het het beste leek om de rechterkant een gespiegeld beeld van links te hebben, net zoals je hieronder ziet.

linker en rechter Z-barluiken

Kleuring en installatie van de houten luiken

We wilden zeker weten dat we leuk vonden op welke manier de z-balk was georiënteerd, dus we hebben een paar testshots gemaakt.

houten luiken-7

houten luiken-8

Nu was het tijd om de vlek aan te brengen. We hebben een donkere chocoladekleurstof gekozen, Kona.

houten luiken-9

Breng het aan met een schuimborstel en veeg het af met een schone doek. Het cederhout neemt veel vlek op, dus plan het gebruik van iets meer dan één pint per sluiter.

houten luiken-10

Alles klaar om te installeren nu. De onze is geïnstalleerd op de betonnen funderingsmuren, dus ik had een hamerboor nodig om gaten te boren voor de betonnen schroeven.

houten luiken-11

houten luiken-12 houten luiken-14

Gebruik een blok aan de onderkant om tijdens het installeren de sluitertijd op de juiste hoogte in te stellen. Dit is geweldig als je geen andere hand hebt om te helpen.

houten luiken-15

Ik gebruikte (4) 3 “betonnen schroeven om de houten luiken aan de muur te houden. Omdat de schroeven blauw waren, nam ik een wattenstaafje en smeerde een beetje vlek om de blauwe schroefkoppen te camoufleren, werkte als een charme!

houten luiken-16

Hier is hoe het originele venster eruitzag voordat het werd vervangen.

houten luiken-17

Hier is het nieuwe venster geïnstalleerd.

houten luiken-18

En hier is het nieuwe venster geïnstalleerd met houten luiken. Ik denk dat het er zoveel beter uitziet, is het niet?

houten luiken-19

Printvriendelijk en PDF

Website | + posts

I am the husband of the amazing Cassity of Remodelaholic. I love to problem solve and to design and build things inside and outside the house to make life better. I am a professional Landscape Architect by trade and love the outdoors.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *